De temperatuur van het ‘warme’ water dat bij de rioolwaterzuivering 
geloosd wordt, ligt tussen de 8 en 25°C. Centrales in de wijk verhogen de temperatuur van het water tot 70°C. Een afleverset in elke aangesloten woning zorgt voor de verwarming en het warme water in de woning. Zo verwarmen onze bewoners hun woning duurzaam en aangenaam.

Wat verandert er in jouw woning?

Afleverset 

De afleverset komt in plaats van de cv-ketel. De  afleverset geeft warmte af aan de radiatoren, convectoren of vloerverwarming en zorgt ervoor dat er warm water uit de kranen komt. Op de afleverset zit een slimme meter. Daarmee lezen we op afstand gegevens uit. We gebruiken die gegevens om vast te stellen hoeveel warmte er is verbruikt. Deze gegevens vind je onder de knop ‘Mijn warmte’, rechtsboven deze pagina. 

Aansluiting

De afleverset komt bij voorkeur te hangen op of in de buurt van de plek waar nu de cv-ketel hangt. Dat kan in de kelder, op de begane grond of een bovenverdieping zijn. Voor de aansluiting op het warmtenet wordt de kortste route gevolgd. Het formaat van de afleverset is ongeveer 60 x 40 x 25 cm. 

Huur afleverset

De afleverset huur je van Slim Warmtenet Zandweerd (SWZ). De kosten voor het huren van de afleverset zijn verwerkt in de vaste kosten die je per maand betaalt. Ook het onderhoud, reparaties en vervanging komen voor rekening van het SWZ. Kijk dus niet alleen naar de korte termijn bij het nemen van een beslissing, maar vooral naar de lange termijn.