Storingen

Het bedrijf Veolia is vanaf 1 januari 2024 verantwoordelijk voor het technisch onderhoud en het maken van nieuwe aansluitingen van het warmtenet. Ook verzorgen zij de storingsdienst. Het storingsnummer is 085-0220 540  (24 uur bereikbaar) .

Facturatie en administratie

Ennatuurlijk is in 2024 nog verantwoordelijk voor het uitlezen van je warmtemeter en het verzorgen van de facturatie en administratie daarvan.

Mocht je hierover vragen hebben, dan bel je de klantenservice op 085 - 2734567 (bereikbaar op werkdagen van 8.30 - 17.00 uur).

Klantcontact

Daphne Douma is gebiedsregisseur warmtetransitie in de Zandweerd en uw persoonlijk aanspreekpunt voor al uw vragen over verduurzamen en het Slim Warmtenet Zandweerd.

Een aantal jaar geleden is er een plan gemaakt: hoe wordt de Zandweerd aardgasvrij gemaakt? Het Slim Warmtenet Zandweerd is hier voor nodig, maar ook isoleren van woningen hoort daar bij. Ik vind het belangrijk dat iedereen mee kan doen. Om dit te bereiken zorg ik ervoor dat wat er speelt in de wijk  binnen komt bij de gemeente, maar ook andersom. Dit doe ik samen met het Duurzaamheidsteam en andere bewoners uit de wijk.

Heb je een vraag over verduurzamen of het warmtenet? Bel mij gerust en we zoeken het uit. Je kunt mij bereiken op 06-27562353 of mail mij via d.douma@deventer.nl.
 

Veelgestelde vragen

Is jouw woning aangesloten op Slim Warmtenet Zandweerd (SWZ), dan heb je geen aardgas meer nodig voor een warm huis, een lekkere douche of de afwas. Voor de verwarming van jouw huis heb je geen nieuwe radiatoren nodig.

Het SWZ is dus een goed en duurzaam alternatief voor aardgas. Je helpt zo mee de opwarming van de aarde en de gevolgen daarvan voor het klimaat te verminderen. Zo vergroot je ook je woongenot in huis én buitenshuis.

Het is slim om gelijk elektrisch te gaan koken als je aansluit op het warmtenet. Dat is veiliger, schoner en gezonder. Je bent meteen helemaal aardgasvrij en je betaalt geen vastrechtkosten meer voor je gasaansluiting. Door muur-, dak-, vloer- en raamisolatie kan je jouw energieverbruik en -rekening nog eens verlagen.
 

Je kunt vast beginnen met isoleren en andere  vormen van energiebesparing. Warmte die je niet gebruikt, hoeft niet te worden opgewekt. Dat scheelt ook weer CO2-uitstoot. Lees meer over isoleren en subsidies op www.duurzaamdeventer.nl.

In je meterkast, of op de plek waar de cv stond, wordt een warmteset geplaatst. Deze set zorgt voor de verdeling van de warmte. Verder verandert er niets: de radiatoren of vloerverwarming die je al hebt, worden gebruikt om je huis te verwarmen. Je hebt dus ook geen alternatief systeem in of onder de woning; een aansluiting op het warmtenet vergt geen onderhoud en heeft niet de nadelen van een luchtwarmtepomp.

Het is uiteraard niet verplicht om je woning aan te sluiten op het warmtenet van Zandweerd. Maar slim en toekomstgericht is het wel! Twijfel je nog of heb je behoefte aan meer informatie? Dan gaan we graag met je in gesprek. 

Jazeker, je verhuurder onderzoekt de mogelijkheden en informeert je hierover als je jouw huurwoning kan aansluiten.

De direct betrokken partijen zijn de corporaties Rentree, Eigenbouw en Ieder1, Waterschap WDO Delta, Enpuls en provincie Overijssel. Verder is er een grote betrokkenheid van de bewoners in Zandweerd en het Duurzaamheidsteam, dat volop in ontwikkeling is en een belangrijke rol speelt.