Wat kost verwarmen via het Slim Warmtenet Zandweerd?

Maandelijks betaal je een bedrag voor de warmte die je afneemt, net als bij de energieleverancier van gas. Er kunnen eenmalige kosten zijn voor aanpassingen in huis, zoals bijvoorbeeld voor elektrisch koken. Daarnaast zijn er de eenmalige aansluitkosten.

Hoe berekenen we de tarieven?

Net als bij gas en elektriciteit hanteren we vaste tarieven en variabele tarieven. Want er zijn er vaste kosten en verbruikskosten. De tarieven van het SWZ zitten op dit moment ruim onder de maximaal toegestane tarieven. Dit komt omdat we voortdurend sturen op de meest betaalbare duurzame warmteoplossing voor de hele wijk. 

Eenmalige aansluitkosten

Als woningeigenaar betaal je eenmalig aansluitkosten om aan te sluiten op het SWZ. Als je de woning zelf bewoont, kun je voor deze aansluitkosten subsidie ontvangen van de overheid. Als je de woning huurt, kan je deze subsidie niet aanvragen. 

ISDE-subsidie voor particulieren

Ben je eigenaar van een koopwoning? Dan kan je gebruik maken van de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Deze subsidie geeft een bijdrage van € 3325,- (2024) in de aansluitkosten op een warmtenet. De aardgasmeter moet verwijderd zijn om in aanmerking te komen voor deze subsidie. We proberen het aanvragen van ISDE-subsidie collectief te regelen voor bewoners die zich aansluiten. Voor informatie over de subsidievoorwaarden kijk op www.isde.nl 

Huurders en VVE’S

Huur je een woning van een van de aangesloten 
verhuurders? (Eigen Bouw, Rentree en ieder1) dan betaalt de verhuurder de aansluitkosten. Als er plannen zijn om jouw woning aan te sluiten op het warmtenet, dan informeert jouw verhuurder je daarover.